onsdag 2. mars 2011

Skrei


En ekte Lofottorsk jeg er,
for jeg er født i Henningsvœr. 


Fadderullan dei, fadderullan dei,
fadderullandullan dei.




Hvis én til slutt skal spise meg,
så håper jeg at det blir deg!

Fadderullan dei, fadderullan dei,
fadderullandullan dei.

........


Nå er skreien kommet helt til Salou !

En av mine gode venner var ute og spiste på restaurant
og kom til meg med beskjed om
at nå kunne jeg spise nydelig norsk skrei i Salou.

Jeg forstod ikke riktig hva han mente med det samme
for det var ganske fjernt at han virkelig mente skrei/torsk.

Men han hadde altså spist nydelig skrei,
og fikk til og med et fint lite hefte med fortellingen om skreien i Lofoten.
I heftet kan jeg blandt annet lese at torsken
i perioden mellom januar/mars reiser fra Barentshavet
til Lofoten for å gyte. 
Der venter fiskerne på delikatesen, 
med kritthvit og fast kjøtt.
Jeg skal ikke begi meg ut på å skrive om forskjellen
mellom vanlig torsk og skrei, for det er nok et studie verdt.

Men at det var et nydelig måltid ble jeg overbevist om.
Så vi må nok ta oss en tur til denne restauranten
så snart min bedre halvdel
kan spise annet enn diettmat etter operasjonen.

3 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Jeg vet ikke hvor Salou er, men jeg kan love deg at jeg bor der fisken du spiser kommer fra. Vi har hatt skrei, lever og rogn 4 ganger allerede, og det blir nok et par ganger til, tenker jeg, før sesongen er over rundt påsketider. Det er god og billig mat for oss som bor her. Man får en diger torsk med tilbehør for rundt hundrelappen.

Sylvia sa...

Vi hadde skrei for noen uker siden. nam, nam Og gjett om katten i huset var glad, for hun fikk egen posjon med kokt fisk!
Men min absolutte favoritt, er klippfisk, dvs Bacalao, laget av klippfisk.

Anonym sa...

Hei.
Jeg snublet tilfeldigvis over bloggen din.
Så koselig det var her.
Er det sånn at du bor litt i Stavanger og litt i..eh..Salou ?
Jeg følger deg , jeg , så får jeg kanskje bli litt mer kjent med deg ?
Ha en fin dag videre.
Mvh Ingunn :)